DVD 40 T. 25 min. IMDB
Tilladt For Alle
Huset På Christianshavn - Alle 84 Afsnit
Nordisk Film (1970)
I samling
#7002

Min Vurdering:
8

Set Den!:
Ja
Komedie, Familiefilm, Serie
Danmark  /  Dansk

Paul Hagen Clausen, Dyrehandler
Kirsten Hansen-Møller Rikke (1970-1973,1977)
Jes Holtsø William Olsen
Arthur Jensen Meyer, Vicevært
Lis Løwert Fru Clausen
Willy Rathnov Egon
Poul Reichhardt Olsen, Flyttemand
Claus Ryskjær Bo (1973-1977)
Ove Sprogøe Hr Larsen
Bodil Udsen Emma
Walther, Kirsten Karla
Virkner, Helle Fru Olsen

Instruktør Erik Balling; Tom Hedegaard
Producer Erik Balling
Forfatter Benny Andersen; Henning Bahs

1. Tue og Rikke får en lille, fredelig lejlighed.
Hele huset er på den anden ende, da de unge flytter ind!

2. Klaverer mødes.
Tue får et aldeles overraskende arvestykker, hvis modtagelse skaber problemer i opgangen.

3. Der kommer besøg.
Det gamle hus spiller selv en rolle, og situationen er lige ved at blive alvorlig.

4. Noget i øjet.
Under tilberedningen af en leverpostej får fru Clausen noget i øjet. Clausen må følge sin kone på skadestuen - men hvem skal passe dyreforretningen imens? Tue på kvisten må være den rette til jobbet - tror Clausen...

5. Der bydes til bryllup.
Det gamle hus bliver rammen om et af livets mest romantiske arrangementer.

6. Om at skyde papegøjen.
En i bund og grund umoralsk og ganske forfærdelig historie.

7. Kødets lyst og trøst.
Idyllen på kvisten i huset på christianshavn truer med at lide skibbrud. Sammenholdet genoprettes dog - ikke mindst takker være den ukuelige Emma - indehaver af "rottehullet".

8. Køreprøven.
Fru Olsen skal have kørekort. Det er flyttemand Olsen ikke meget for - specielt ikke da han opdager, at fru olsen allerede er dumpet tre gange - og at kørelæreren i øvrigt er flot. Da fru Olsen skal op til sin fjerde køreprøve, sidder hele opgangen i Rottehullet, parat til at feste.


9. Man danner et vagtværn
Da alarmerende avisoverskrifter skræmmer beboerne i huset, tager Olsen initiativet til oprettelsen af et vagtværn.

10. Gnavere.
Dyrehandler Clausen skal holde foredrag om gnavere i en 7. klasse, og præges af lampefeber i en sådan grad, at han bringer sine omgivelser nær sammenbruddets rand. Han kaster sig hvileløst frem og tilbage i sengen om natten - og efter dagens plageri kommer vennerne ham endelig til hjælp.

11. En men´skelig aften.
Olsen har en stille drøm om en men´skelig jul uden ballade og nerver, og med fem slags småkager - men den er lige ved ikke at gå i opfyldelse.

12. Nytår.
Flyttemand Olsen nytårsaften er af forskellige årsager ved at blive spoleret - alt ender dog på hyggeligste danske manér: med nytårstorsk og champagne.


13. I vandmandens tegn
En vandafbrydelse skaber forstyrrelser for beboerne på Christianshavn, men kommunen har en nødplan klar.

14. Vi flytter.
Da Olsen finder ud af, at det gamle hus på Christianshavn trænger til mere end en kærlig hånd fra solide håndværkere, bliver han enig med familien om at flytte på landet.

15. En bjørnetjeneste:
Clausen siger aldrig nej til at overtage et dyr - uanset af hvilken art. Han finder det derfor helt i orden at købe en vaskebjørn, som han selv skal hente - i en lejlighed på Vesterbro. Til formålet låner han flyttemand Olsens bil. Vaskebjørnen er måske god nok, men dens herkomst er ret tvivlsom.

16. Panikalderen:
Egon og Karla er kommet i løbetid - kondiløb, vel at mærke. Motionsfeberen er ved at vælte deres ægteskab.


17. Deller og kønsroller:
Søndagsidyllen på Christianshavn er i fare, da en ung idealist dukker op og får kvinderne til at gøre oprør.

18. Berømmelsens byrder:
Larsen bliver en offentligt kendt person og derved i fare for at miste sin identitet.

19. Husk at bestille bord:
"Rottehullet" får pludselig mange flere kunder end blot stam-gæsterne - men hvorfor?

20. Det står i stjernerne:
Fru Olsen bliver interesseret i astrologi og alternativ helbredelse - men kan hun få flyttemand Olsen overbevist om, at frugt og salatblade er bedre end frikadeller?


21. Gode vibrationer:
Da nr. 17 ryddes, får lejlighederne ikke lov til at stå tomme længe. Slumstormerne rykker ind. Dem er vores venner ikke meget for at have som naboer - "man hører jo så meget". Men Larsen har en helt anden mening - han har måske endda en finger med i spillet.

22. En "tolver":
Olsen får en tolver og endnu engang bekræftes det, at forventningens glæde er den største ...

23. Døren er åben:
Tue vender hjem fra sensitivitetskursus, og nu skal hele huset have glæde af hans erfaringer.

24. Hold da helt ferie:
I Huset På Christianshavn er det mændene, der bestemmer, hvor ferien skal gå hen - og som regel tager de beslutningen uden at have talt med deres koner. Flyttemand Olsen vil til Hornsherred, Egon til Mallorca - mens Clausen har en overraskelse til sin kone.

25. Troldmandens lærlinge:
Der er dyrtid - og beboerne i Huset på Christanshavn synes nu er det nok, bajerne i "Rottehullet" er steget voldsomt. De beslutter sig til at blive hjemmebryggere...

26. God bedring:
Influenzaepedemien raser. Husets damer , der er ramt, forsøger tappert at holde sig på benene for at sørge for mændene, der dog også snart bukker under, da det trods alt er lettere at gå i seng end at passe kone og børn.

27. Dametur:
Damerne i huset laver en fælles indkøbstur til Sverige, og lover højtideligt at være hjemme til spisetid. Men på vej hjem med færgen møder de en galant herre med penge på lommen.

28. Nordøstlig kuling, det blæser på Hebriderne:
Clausen har haft et interessant besøg i sin butik og er blevet hyptoniseret, så han tror , han er en abe Imens prøver Tue et hasheksperiment på husets øvrige beboere.


29. Kontrabande:
Olsen bliver ufrivilligt blandet ind i en tyveriaffære, da han efter fyraften fusker med firmaets flyttevogn. Men Larsens næse siger ham snart, hvor de rette forbrydere skal findes.

30. Tues eksamen:
Tue skal op til den afgørende og afsluttende eksamen. Husets beboere har fået strenge ordrer om at holde sig i ro, så Tue kan få ro til at læse. Fru Clausen vil holde en fest for beboerne den dag, Tue har bestået. Dagen oprinder. Fru Clausen har fået det hele parat, men hvordan er det gået Tue?

31. Med ærlighed kommer man længst:
Om hvorledes Larsen får et hæderligt arbejde.

32. Formand Olsen:
Husets beboere danner en lejerforening med Olsen som formand.

33. Operation "Mallorca":
Fru Olsen har fået tre afbestillinsbilletter til Mallorca og vil have de øvrige damer i huset med; men hvad siger mændene til det?

34. Men Emma hun spår:
Medens husets fruer er sydpå spår Emma mændene efter tur - og se om hun ikke rammer plet, både med en trup blonde damer og en gevinst til Meyer.

35. Du er min tulipan:
Efter pigernes hjemkomst fra Mallorca beslutter de at sætte deres mænd på tulipankur.

36. Er det så yndigt?:
Der er forår i luften, og Meyer får øjnene op for Emma.


37. En fremmed kommer til huset:
En ny lejer kommer til huset. Det er fotografen Bo, der forstår at sætte andre i sving. Således får han hele huset til at ordne indflytningen, mens han selv tager den med ro.

38. Hvad synes de om skriften:
Livets sandheder kan man lære at kende på mange måder - Karla har gået på et aftenkursus i grafologi - og nu får alle husets beboere læst og påskrevet - efter skriften. Især får Egon, Olsen og Meyer noget at vide om sig selv.

39. En vise ved bordet:
Olsen har påtaget sig at digte en sang til sin bror og dennes kones sølvbryllup.

40. Reklamens magt:
Det er lørdag og vaskedag. Olsen og Clausen drager afsted til møntvaskeriet med hver deres vask og pakke vaskepulver. I vaskepulveret er der en kupon, som ved indsenelse giver mulighed for at deltage i en lodtrækning om en udlandsrejse. Olsen og Clausen bliver ofre for reklamens magt.

41. Bimmer's bortkomst:
Meyer skal se efter Karla's søn, Bimmer. Meyer bliver kaldt bort et øjeblik, og Bimmer forsvinder sporløst. Husets beboere deltager i jagten på ham.

42. Clausens røde hunde:
Clausen er blevet overfølsom over for sine dyr (tror han) , hvorfor dyrene udstationeres hos husets beboere.

43. Farvel skat:
Olsen, Larsen og Emma bliver overvældet af harme mod det offentlige, da de modtager deres trækprocenter. De forsøder at få en af Larsen's tidligere bekendte, en revisor, til at se på deres regnskaber. Denne taber dog hurtigt interessen for sagen. Men så får Olsen en lys idé...

44. Feltråb 4 bajere:
Den hyggelige atmosfære på Christianshavn får et knæk, da Karla en aften mener at have overrasket en vindueskigger. Frygten smitter afpå alle damerne i opgangen - men Olsen har en plan...


45. Vi må komme hinanden ved:
Flyttemand Olsen får en flytning ud over det sædvanlige.

46. Varanens tarv:
Det drejer sig om varanens tarv, når der sker revolution i dyrehandler-hjemmet.

47. Da huset blev "Vækket":
Huset bliver "vækket" i mere end én forstand, da en præst fra den meget private "Herrens liille flok" pludselig dukker op en ganske almindelig morgen.

48. Nu stiger kunsten:
Beboerne i huset begynder at anskaffe sig malerier til at pryde væggene ud fra den teori, at i dag ukendte kunstnere om nogle år vil være steget ganske voldsomt i pris - hvilket især tiltaler Olsen.

49. Man ved, hvad man har:
Vicevært Meyer er efter mange års tjeneste i Amagergade blevet træt, og vil nyde sit otium i Konsulinde Kramers stiftelse for enlige, uberygtede og ældre mænd af funktionærstanden. Meddelelsen om hans planer modtages med blandede følelser af husets beboere.

50. Karla's gæstebud:
. Karla og Egon skal have Egon's direktør til middag. Hvis chefen ved denne lejlighed får et godt indtryk af Egon og hans kone, bliver Egon måske udnævnt til overassistent i 28 lønklasse. Derfor synes Egon, at Karla skal lægge sin stil om.

51. Larsen's mareridt:
Der er begået indbrud hos en urmager på hjørnet af Vesterbrogade og Dannebrosgade. Larsen anklages for at have begået indbrudet, selv om han vitterlig har søndagsmotioneret på Volden på det givne tidspunkt. Han må bevise, at han ikke har begået indbruddet.

52. William Olsen, 16 år:
Flyttemand Olsens søn har forelsket sig i en pige. Begivenheden skaber røre i den Olsenske familie..

53. Ikke et ord om Harald:
Til huset kommer en dag en person ved navn Harald Hansen. Han slår sig ned hos "sin gamle ven" Larsen - imidlertid er hans venskab med Larsen så som så..

54. Kvindens plads og Olsens:
Alt er blevet dyrt - og det er svært at pengene til at slå til. Samtidig er Fru Olsen lidt træt af at være hjemmegående. Hvorfor ikke slå to fluer med ét smæk - løse de økonomiske problemer og blive buschauffør. Men hvad siger mon Olsen?

55. Fugleturen:
I Rottehullet optræder Meyer som paringslysten urhane. Det fører til en større diskusion mellem husets beboere om fuglestemmer, og Clausen foreslår en fugletur. Olsen melder sig som formand og arrangør. Meyer som samarit og Egon som indkøber af de våde varer. Turen skal starte midt om natten, men den moderne teknologi spiller deltagerne et puds.

56. En stakket glæde:
Egon går til franskundervisning og forelsker sig i lærerinden, der har kultur og dyre vaner. Da han forlader Karla, træder husets beboere i aktion...

57. Børn af sol og sommer:
Dyrehandler Clausen modtager en ærefuld opfordring til at vikariere for tropsføreren i den lokale spejderbevægelse, og Olsen vinder et to-personers skovmandstelt med vandtæt bund..

58. Kærlighedens pris:
En dag møder Meyer Minna Holmberg, en dame af fin gammel kultur. Han tilbeder hende og inviterer hende på gallamiddag i Rottehullet.

59. Jert hus skal i bygge:
Karla og Egon tænker på at bygge et hus; blandt husets beboere modtages meddelelsen med blandede følelser.

60. Geniets år:
En landsomfattende undersøgelse blandt skolebørn viser, at flyttemand Olsens søn William er Danmarks bedst begavede dreng! Men som vicevært Meyer siger: Der bor ikke genier i Amagergade...!

61. Havde mor anet:
Huste på Christianshavn skifter ejer.

62. Det levende miljø:
Kakkelakker invaderer huset.

63. Olsen, ham kan vi li''':
Efter en hidsig aften - og nat - i byen møder flyttemand Olsen op på hjemadressen - fuldt til døren af fremmede damer. Hele opgangen er fprarget over Olsens sidespring, men fru Olsen tager det roligt. Spørgsmålet er, om Olsen gør det samme, når fru Olsen tager i byen med en gammel klassekammerat - der ermand og netop er kommet hjem fra Australien?

64. Karla's kald:
Karla får tilbud om at lade sig prøvefotografere hos en modefotograf. Hun ser en glor-værdig fremtid for sit indre blik og udlever sine modeldrømme. Fru Olsen og fru Clausen støtter op om drømmen, medens Egon går helt fra koncepterne. Da Karla imidlertid bliver kasseret ændres tingene tilbage til det normale. Karla er tilbage ved kødgryderne med begge ben på jorden.

65. Meyers far:
Dyrehandler Clausen får besøg af sin unge niece, hende må der passes på.

66. Larsens arv:
Larsen arver efter en gammel fængselskammerat. Arven består primært af nogle gamle møbler - og ideen til et kup! Inbruddet er ikke bare sikkert, det er på kanten til at være "legalt" - Clausen og Olsen melder sig som medhjælpere.

67. Tyv over tyv:
Flyttemand Olsen bliver pludselig indblandet i et større malerityveri.

68. Dagen efter dagen derpå:
Beboerne i huset på Christianshavn beslutter at blive afholdsfolk - hårdt angrebne af tømmermænd. Meyer skal have besøg af sin fætter Georg Emil, der tror at alle i huset er afholdsmænd/kvinder. Til held for alle vennerne drikkes der til sidst på Jysk en rigtig god kaffepunch.

69. Noget om at skue hunnen på hårene:
Bo på kvisten forelsker sig vildt og inderligt og lægger sin livsstil om.

70. Det er vistnok:
Egon og Emma i Rottehullet bliver udsat for skrækkelige rygter - en lille fjer bli'r til fem høns.

71. Oh, har du en fader:
Dyrehandler Clausen bliver indblandet i en faderskabssag

72. Hus til salg:
Den gamle frue er død, og i hendes testamente tilbydes husets beboere at købe ejendommen. Debatten er livlig i Rottehullet. På grund af Olsen kan der ikke opnås enighed, så nogle bolighajer tager over. Til sidst reddes alt og alle ved et fund i kælderen, så Nationalmuseet freder huset i klasse A, og intet må derfor ændres.

73. Perspektiver på kvisten:
Bo på kvisten bliver gift og flytter fra den med ubetalte pilsnere og andre regninger. Der er delte opfattelser blandt beboerne om kvistens videre anvendelse.

74. En virkelig dame:
Kvisten i huset har fået ny lejer, enkefru Hammerstedt.

75. En gentleman bliver 50:
Olsen fylder 50, og der holdes fest i Rottehullet med alle husets beboere.

76. Mellem himmel og jord:
Der kan være mere mellem himmel og jord - det må Meyer, Olsen m.fl. sande. Flasker tømmes på mærkværdig vis, og ting svæver. Hvem eller hvad er det der spøger?

77. Kammertonen:
Nogle af beboerne er begyndt at dyrke kammermusik på enkefru Hammerstedts hybel.

78. Når naturen kalder:
Det er skønt at rejse til sydens sol og stemning - men hvor er det dog fattigt sammenlignet med en tur med de kære naboer i den dejlige danske natur.

79. Fru Hammerstedt i knibe:
Enkefru Hammerstedt modtager et meget ubehageligt brev. Det er rart med gode naboer. Det kommer enkefru Hammerstedt til at opleve, da Larsen og Meyer tager affære.

80. Hvad Fatter gør:
Egon køber en Citroèn 1939 - og så er fanden løs i i huset. Ved fælles hjælp og især ved enkefru Hammerstedts indgriben ordnes alt dog til sidst...

81. Tab og vind med samme sind:
Enkefru Hammerstedt tipper ved dreje sin afdøde mands billede. Da hun senere på ugen mangler penge, deler hun kuponen med Karla, der er overbevist om, at de nok skal vinde den helt store gevinst...

82. Miljølovprisning:
Tue skal lave en sociologisk rapport. Sprogforbistringen tager til og løses først, da Tue selv smager "sprogmedicinen". Bo skal fotografere huset og beboerne for at fastholde "Det smukke gamle miljø".

83. Skifter og lytter:
Olsen vil være selvstændig. Hanfår eget fima. Og fru Olsen tager sin tørn ved radiosenderen, så Olsen kan blive diregeret rundt til kunderne i byen. Desværre er politiet med på frekvensen!

84. Hus forbi:
Hvor der gøres alle mulige anstalter til den endelige udflytning af huset på Christianshavn.

Detaljer: Tekniske
Serie Serier1
Region Regionsfri
UdgivelsesDato 2005
Skærmforhold 1.33 (4:3)
Undertekster Dansk
Lydspor Dolby Digital Mono
Antal Lag Single Side, Single lag
Antal DVD'er 21
Detaljer: Personlige
AnskaffelsesDato 03-09-2005
Bruger visning 1 Voksen
Links IMDB