DVD 10 T. 59 min. IMDB 8.9
Tilladt Fra 15 År
Gensyn Med Brideshead
Brideshead Revisited
Granada (1981)
I samling
#7019

Min Vurdering:
8

Set Den!:
Ja
Drama
England  /  Engelsk

Jeremy Irons Charles Ryder
Anthony Andrews Sebastian Flyte
Phoebe Nicholls Cordelia Flyte
Diana Quick Julia Flyte
Jane Asher Celia Ryder
Simon Jones Lord Brideshead 'Bridey'
Barbara Atkinson Lady Reporter
Stéphane Audran Cara
Victor Baring Count Guzzolli
Sally Bazely Grizel

Instruktør Michael Lindsay-Hogg; Charles Sturridge
Producer Derek Granger
Forfatter Evelyn Waugh; John Mortimer

I Brideshead Revisited spiller Anthony Andrews og Jeremy Irons to unge mænd, som mødes på Oxford. Charles (Jeremy Irons) har hverken penge eller familie og bliver nær ven af Sebastian (Anthony Andrews). Han bliver mere og mere involveret i Sebastian's familie, som er katolikker i det protestantiske England. Vi følger begge de unge mænd gennem Charles' tilbageblik. Han er nu officer i den britiske hær og flytter med sit kompagni til et stort landsted. Det viser sig at være Brideshead, Sebastian's barndomshjem, hvorfra Charles har en hel række dejlige og dybe minder fra sine ungdomsår.
Med smukke baggrunde som bl.a. universitetsbyen Oxford i 1930'erne og det imponerende landsted Castle Howard i Yorkshire udspillede denne utroligt populære TV-serie af Evelyn Waugh sig for et dansk publikum tilbage i 1981. Jeremy Irons fik sit gennembrud i rollen som en ung studerende, hvis venskab med den rige og mystiske Sebastian (Anthony Edwards) fik afgørende indflydelse på hans liv. Glæd dig til et gensyn med Gensyn med Brideshead.

Detaljer: Tekniske
Serie Serier1
Region Regionsfri
Skærmforhold 1.33 (4:3)
Undertekster Dansk
Lydspor Dolby Digital Stereo
Antal Lag Single Side, Single lag
Antal DVD'er 5
Detaljer: Personlige
AnskaffelsesDato 06-05-2006
Bruger visning 1 Voksen
Links IMDB

Notater
Brideshead Revisited blev i sin tid vist på Danmarks Radio med stor succes. Oprindeligt spurgte produceren Derek Granger skuespilleren Anthony Andrews, om han ville spille rollen som Charles Ryder, men Anthony syntes, at han passede langt bedre til rollen som Sebastian Flyte. Jeremy Irons var ellers Granger's første valg til rollen som Sebastian, men de to skuespillere byttede altså roller.