DVD 2 T. 5 min. IMDB 7.3
Tilladt Fra 11 År
Rundt Om Schmidt
About Schmidt
New Line Cinema (2002)
I samling
#865

Min Vurdering:
8

Set Den!:
Ja
Komedie, Drama
USA  /  Engelsk

Jack Nicholson Warren Schmidt
Kathy Bates Roberta Hertzel
Hope Davis Jeannie Schmidt
Dermot Mulroney Randall Hertzel
June Squibb Helen Schmidt
Howard Hesseman Larry Hertzel
Harry Groener John Rusk
Connie Ray Vicki Rusk
Len Cariou Ray Nichols
Mark Venhuizen Duncan Hertzel

Instruktør Alexander Payne
Producer Michael Besman; Harry Gittes
Forfatter Louis Begley; Alexander Payne

Warren Schmidt står ved en skillevej i sit liv - i mere end en forstand. For det første har han sagt sit livslange job som aktuar i et forsikringsfirma op, for det andet er hans datter, Jeannie, ved at blive gift med et værre fjols - og endelig er hans kone, Helen, pludselig gået bort efter 42 års ægteskab. Så Warren føler sig for alvor alene.

Uden job, kone og familie beslutter Warren sig for at finde en mening med sit triste liv. Han sætter sig bag rattet i sin nyindkøbte camper - som han havde planlagt at køre rundt i landet sammen med Helen - og begiver sig mod Denver.

Warrens mål er at nå frem i tide, inden Jeannie bliver gift, så han kan hjælpe hende med bryllupsforberedelserne - og dermed forhåbentlig rette op på deres noget skrantende forhold. Men uheldigvis hader Warren sin fremtidige svigersøn Randall - en middelmådig, lavtlønnet sælger - af et godt hjerte. Og for at gøre ondt værre er Warren absolut heller ikke begejstret for sin svigerfamilies noget frisindede og bondske opførsel.

Langsomt bliver Warren derfor overbevist om, at hans nye mål i tilværelsen er, at han for alt i verden må forhindre, at Jeannie bliver gift med Randall.

Undervejs på sin sorthumoristiske og psykisk smertefulde rejse deler Warren i brevform sine tanker med sin nye, betroede ven - den seksårige, forældreløse tanzanianske dreng, Ndugu Umbo, som Warren er sponsor for.

Gennem disse lange breve får Warren langsomt sat ord på sine tanker og dermed mulighed for at reflektere over sin egen situation og sit liv.

Detaljer: Tekniske
Region Regionsfri
Skærmforhold 1.85:1 (16:9) Widescreen
Undertekster Dansk
Lydspor Dolby Digital 5.1
Dolby Digital Stereo
DTS 5.1
Antal Lag Single Side, Single lag
Antal DVD'er 1
Detaljer: Personlige
AnskaffelsesDato 16-11-2006
Bruger visning 1 Voksen
Boks 1
Links IMDB