DVD 1 T. 49 min. IMDB
Tilladt Fra 15 År
Ghost And The Darkness,The
Paramount Pictures (1996)
I samling
#114

Min Vurdering:
8

Set Den!:
Ja
Aktionfilm, Eventyr, Drama, Thriller
USA  /  Engelsk

Michael Douglas Charles Remington
Val Kilmer Col. John Henry Patterson
Tom Wilkinson Robert Beaumont
John Kani Samuel
Bernard Hill Dr. David Hawthorne
Brian McCardie Angus Starling
Emily Mortimer Helena Patterson
Om Puri Abdullah
Henry Cele Mahina
Kurt Egelhof Indian Victim

Instruktør Stephen Hopkins
Producer Gale Anne Hurd
Forfatter William Goldman

Brobyggeren Patterson (Val Kilmer) er rejst til Afrika for at lede byggeriet af en bro, der skal fuldende en jernbanestrækning. I den enorme arbejdslejr opstår dog snart panik, da en løve har sneget sig ind med intention om at dræbe og æde mennesker. Denne første gang er Patterson imidlertid på pletten og skyder løven i første forsøg. Men bedst som man tror, at faren er drevet over, angriber to løver lejren og dræber mange arbejdere. For at holde på arbejderne, så brobyggeriet ikke går i vasken, tilkaldes den professionelle jæger Remington (Michael Douglas), og han indleder et storstilet projekt sammen med Patterson. De skal sammen forsøge at lokke løverne i en fælde, så de er lige til at skyde. Men løverne er langt mere udspekulerede end som så, og mange flere arbejdere må lade livet. Nu bliver Remington og Patterson nødt til at gå ud i vildmarken og forsøge at finde løvernes tilholdssted.

Detaljer: Tekniske
Serie
Region Regionsfri
UdgivelsesDato 2005
Skærmforhold 2.35:1 (16:9) Widescreen
Undertekster Dansk
Lydspor Dolby Digital 5.1
Antal Lag Single Side, Single lag
Antal DVD'er 1
Detaljer: Personlige
AnskaffelsesDato 25-07-2005
Bruger visning 1 Voksen
Boks 1
Links IMDB

Notater
GÅSEHUDSFREMBRINGENDE

Ved hjælp af en afventende, lurende og æstetisk fotografering og en række oprigtigt skræmmende lydeffekter, har instruktør Stephen Hopkins (PREDATOR 2 (1990)) skabt en virkelig medrivende og gåsehudsfrembringende eventyrthriller.

Et afrikansk sagn kalder de menneskeædende løver for spøgelset og mørket, deraf filmens titel. Val Kilmer er god i rollen som den urutinerede jæger, der bliver nødt til at se døden i øjnene, mens Michael Douglas i en overraskende lille rolle ikke når at gøre det store indtryk på tilskueren. Til gengæld er Jerry Goldsmiths musik i høj grad med til at underbygge alle stemninger på en opslugende måde. Dramatisk og rytmisk musik.

THE GHOST AND THE DARKNESS æder sig somme tider dybt ind i kødet på tilskueren, men desværre ser man ikke så meget til de veltrænede Hollywood-løver, som man kunne ønske sig, og der er en tendens til, at scenerne vatter lidt ud, når man kun ser løverne i glimt, mens blodet flyder over det hele. Baseret på virkelige begivenheder.