DVD 1 T. 25 min. IMDB
Tilladt For Alle
Krummerne 1
Egmont (1991)
I samling
#170

Min Vurdering:
8

Set Den!:
Ja
Komedie, Familiefilm
Danmark  /  Dansk

Laus Høybye Krumme
Dick Kaysø Far
Karen-Lise Mynster Mor
Line Kruse Stine
Lukas Forchhammer Grunk
Peter Schrøder Boris
Jarl Friis-Mikkelsen Ivan
Buster Larsen Viceværten
Elin Reimer Fru Olsen
Sonja Oppenhagen Fru Jensen

Instruktør Sven Methling
Producer Regner Grasten
Forfatter Thøger Birkeland; John Stefan Olsen

Far (Dick Kaysø) er klovnet skolelærer, mor (Karen-Lise Mynster) er ambitiøs pædagog, storesøsteren (Line Kruse) er håbløs teenager og lillebroderen (Lukas Forchammer) arø'er i baggrunden.

Fælles for familiefællerne er, at de ikke opdager Krummes ulykkelige kærlighed. Men da familien beslutter at flytte ind i et gammelt hus, kan det være, der bliver gjort noget ved familieforståelsen. Uheldigvis har det klodset-dumme bankrøverpar (Jarl Friis Mikkelsen og Peter Schrøder i oplivende roller) placeret deres bytte i huset.

Detaljer: Tekniske
Serie
Region Regionsfri
UdgivelsesDato 2005
Skærmforhold 1.33 (4:3)
Undertekster Dansk
Lydspor Dolby Digital Mono
Antal Lag Single Side, Single lag
Antal DVD'er 1
Detaljer: Personlige
AnskaffelsesDato 29-07-2005
Bruger visning 1 Voksen
Boks 1
Links IMDB

Notater
Succesproducenten Regner Grasten kom på den indbringende idé at filmatisere den første af Thøger Birkelands bøger om drengen Krumme (Laus Høybye), der lever sammen med sin pukkelryggede familie.

Titelsangen blev en landeplage af de store og medvirkede til, at "Krummerne" blev en publikumssucces. Set udefra er filmen dog en tyndbenet affære, der spiller på lystspillets letkøbte tangenter uden nogensinde at bevæge sig dybere ind i nogle af historiens forhold.

"Krummerne" er en fuldkommen uforpligtende familiefilm, der ikke byder på den store tankevirksomhed men som gik rent ind hos familien Danmark - så rent, at to efterfølgere straks blev produceret, også med veteranen Sven Methling ved roret.