DVD 2 T. 32 min. IMDB
Tilladt Fra 11 År
Tilbage Til Cold Mountain
Miramax (2003)
I samling
#304

Min Vurdering:
8

Set Den!:
Ja
Drama, Romantik, Krigsfilm
USA  /  Engelsk

Jude Law Inman
Nicole Kidman Ada Monroe
Renée Zellweger Ruby Thewes
Eileen Atkins Maddy
Brendan Gleeson Stobrod Thewes
Philip Seymour Hoffman Reverend Veasey
Natalie Portman Sara
Giovanni Ribisi Junior
Donald Sutherland Reverend Monroe
Ray Winstone Teague

Instruktør Anthony Minghella
Producer Albert Berger; William Horberg
Forfatter Charles Frazier; Anthony Minghella

Lige før den amerikanske borgerkrig bryder ud, kommer den smukke præstedatter Ada Monroe (Nicole Kidman) til Cold Mountain - en lille bjerglandsby i North Carolina. Hun forelsker sig i den unge snedker Inman (Jude Law), men kærligheden bliver kun flygtig, da Inman bliver indkaldt til og skal i krig.

Inman gennemlever krigens sande inferno og det eneste, der holder ham oppe er håbet om at gense Ada. Hjemme i Cold Mountain er Ada ved at bukke under. Efter faderens pludselige død, har hun svært ved at holde gården. Men hun får uventet hjælp af den mere livserfarne Ruby (Renée Zellweger), der har hænderne skruet rigtigt på, og snart får de sat skik på gården.

Efter at være blevet såret fra skud deserterer Inman for at komme hjem. Men den lange vandring mod Cold Mountain bliver et mareridt. Såret og jaget af militsen, drives Inman videre i sin længsel efter Ada.

Detaljer: Tekniske
Serie
Region Regionsfri
UdgivelsesDato 2005
Skærmforhold 2.35:1 (16:9) Widescreen
Undertekster Dansk
Lydspor Dolby Digital 5.1
Antal Lag Single Side, Single lag
Antal DVD'er 1
Detaljer: Personlige
AnskaffelsesDato 05-08-2005
Bruger visning 1 Voksen
Boks 1
Links IMDB

Notater
Instruktøren og Oscar® vinderen Anthony Minghella (Den engelske patient), har med Tilbage til Cold Mountain lavet en storslået episk fortælling, bygget på Charles Fraziers roman med samme navn. Nicole Kidman (The Hours, Moulin Rouge m. fl., har rollen som præstedatteren Ada. Renée Zellweger (Chicago, Bridget Jones’ dagbog) vandt en Oscar® for rollen som Ruby, og Jude Law (Vejen til Perdition) blev Oscar® nomineret for sin hovedrolle.