DVD 3 T. 33 min. IMDB
Tilladt Fra 15 År
Ringenes Herre - Eventyret Om Ringen
New Line Cinema (2001)
I samling
#249

Min Vurdering:
8

Set Den!:
Ja
Aktionfilm, Eventyr, Fantasy
New Zealand  /  Engelsk

Noel Appleby Everard Proudfoot
Sean Astin Sam Gamgee
Sala Baker Sauron
Sean Bean Boromir
Cate Blanchett Galadriel
Orlando Bloom Legolas Greenleaf
Billy Boyd Pippin
Marton Csokas Celeborn
Megan Edwards Mrs. Proudfoot
Michael Elsworth Gondorian Archivist

Instruktør Peter Jackson
Producer Peter Jackson; Tim Sanders
Forfatter J.R.R. Tolkien; Fran Walsh

I denne første del af trilogien møder vi den generte, lidt sky yngre hobbit, Frodo Sækker, der arver en ring fra sin adoptivfar, gamle Bilbo Sækker. Men det er ikke hvilken som helst ring, det er selve Ringen, en magisk smedet guldring med ubegrænset magt, der vil kunne skænke Sauron, mørkets hersker i Mordor, magten til at herske over hele Midgård og slavebinde alle dets skabninger.

Det eneste, der kan standse ham, er, hvis det lykkes Frodo og hans lille gruppe af trofaste venner at føre Ringen sikkert gennem Midgård til Dommedagsspalterne i dybet af Orodruin, Ildbjerget, hvor den i sin tid blev smedet, og der - i ondskabens hvidglødende hede - destruere den for altid. Men før de kommer så langt, skal de på en skræmmende rejse ind i fjendens område, der beherskes af Sarumans hær af frygtindgydende Orker og andre rædselsvækkende skabninger.

Men det er ikke kun udefra kommende ondskab, der lægger hindringer i vejen for de modige lille gruppe, men også vennerne imellem begynder RINGENS snigende ondskab at skabe mistro og magtbegær... Historiens videre gang afhænger nu af Frodo og hans venners evne til at gennemføre den desperate, og tilsyneladende umulige opgave.

Detaljer: Tekniske
Serie
Udgivelse Extended Version
Region Regionsfri
UdgivelsesDato 2005
Skærmforhold 2.35:1 (16:9) Widescreen
Undertekster Dansk
Lydspor Dolby Digital 5.1
Dolby Digital Stereo
Antal Lag Single Side, Dobbelt Lag
Antal DVD'er 4
Detaljer: Personlige
AnskaffelsesDato 23-10-2005
Bruger visning 1 Voksen
Boks 1
Links IMDB

Notater
Én ring er over dem alle. Én ring kan finde de andre. Én ring kan bringe dem alle, i mørket lænke dem alle i Mordors land, hvor skygger ruge.

I årtier har disse ord været kilden til uendelig inspiration og været det stof, drømme blev skabt af for mere end 100 millioner læsere over hele verden. Ordene så første gang dagens lys 1954, da J.R.R. Tolkiens Eventyret om ringen udkom som det første bind i den litterært banebrydende trilogi Ringenes Herre.
Nu er dette legendariske univers, som Tolkien skabte, endelig bragt til live på det store lærred i den største samlede filmproduktion nogensinde; Tolkiens spektakulære myter, landskaber og figurer har måttet vente i mere end fire årtier på, at den filmiske teknologi skulle nå et stade, hvor bøgernes magi kunne virkeliggøres.



Specielt om denne udgivelse:
Disc 1-2: Filmen:

- Filmen er en ægte "Special Edition" med omtrent 30 ekstra minutter lagt ind.
Den ca. 208 minutter lange film er fordelt på de to første skiver, og i modsætning til den lille 2-disc, hvor filmen er presset ned på en enkelt skive, er der på denne udgave blevet plads til både DD5.1 EX og DTS-lyd, endda DTS ES6.1.
Når man har set filmen, kan man lige tage den én gang til for at lytte til instruktørkommentarerne, og Peter Jackson er som altid en rigtig spændende fortæller, så det bør man ikke snyde sig selv for. Faktisk indeholder DVD'en ialt fire kommentarspor med Peter Jackson, manuskriptforfatter Frances Walsh, filmens design team, production team samt skuespillerne Elijah Wood, Ian McKellen og mange flere. Ialt høres anekdoter fra mere end 30 personer.

Der gemmer sig et par "easter eggs" på plade 1 & 2:

Disc 1:
En vanvittig sjov spoof fra MTV Awards sidste år med Jack Black og Sarah Michelle Gellar gemmer sig i Scene Selection-menuen UNDER kapitel 27 (sidste kapitel på plade 1). Stil vælgeren oveni kapitel 27 og tryk på PIL NEDAD. En ring lyser op - tryk på ENTER/SELECT.

Disc 2:
Trailer til "The Lord of the Rings: The Two Towers" er gemt på tilsvarende vis UNDER kapitel 48 (sidste kapitel på plade 2). Stil vælgeren oveni kapitel 48 og tryk på PIL NEDAD. To tårne lyser op - tryk på ENTER/SELECT.

Peter Jackson er en fremsynet herre, og tidligt bad han sin ven og kollega Costa Botes (som Jackson lavede den geniale snydedokumentar Forgotten Silver sammen med) om at stå i spidsen for et filmhold bag kulisserne - specifikt med henblik på denne DVD-udgivelse. Frugterne fra Costa Botes' arbejde kan ses på plade 3 & 4:

Disc 3: From Book to Vision

Dokumentarprogrammerne på plade 3 fokuserer på Tolkiens historie, bøgernes betydning, filmskabernes overvejelser, tekniske udfordringer osv. forud for selve produktionen. Som Peter Jackson selv gør opmærksom på i en kort intro (han er selv træt af at navigere unødvendigt i DVD-menuer), anbefales det at vælge PLAY ALL, hvorved 2 ½ times meget spændende og uddybende dokumentar afspilles i ét stræk. Herudover indeholder plade 3 yderligere en times videooptagelser og omkring 2000 still-billeder, som kun kan findes via pladens menu.

Overskrifter på disc 3:

- Adapting the Book into a Screenplay & Planning the Film
- Designing and Building Middle-earth
- Storyboards to Pre-Visualization
- Weta Workshop Visit: An up-close look at the film's weapons, armor, creatures and miniatures
- Atlas of Middle-earth: Tracing the Journey of the Fellowship
- An Interactive Map of New Zealand Highlighting the Location Scouting Process
- Galleries of Art and Slideshows with Commentaries by the Artists
- Guided Tour of the Wardrobe Department
- Footage from Early Meetings, Moving Storyboards and Pre-Visualization Reels

Disc 4: From Vision to Reality

Dokumentarprogrammerne på plade 4 handler om selve filmproduktionen, hvor bl.a. skuespillerne er involveret. Igen anbefales PLAY ALL-funktionen, og ialt varer dokumentarprogrammerne på plade 4 ca. 3 ½ timer.

Overskrifter på disc 4:

- Bringing the Characters to Life
- A Day in the Life of a Hobbit
- Principal Photography: Stories from the Set
- Scale: Creating the Illusion of Size
- Galleries of Behind-The-Scenes Photographs and Personal Cast Photos
- Editorial and Visual Effects Multi-Angle Progressions
- Sound Design Demonstration

Vidste du...


Da traileren til filmen først kom på internettet den 7. april 2000 blev den downloaded 1.6 millioner gange indenfor de første 24 timer.