DVD 1 T. 30 min. IMDB
Tilladt Fra 15 År
Pigen Med Den Blå Cykel
Scanbox (2000)
I samling
#229

Min Vurdering:
8

Set Den!:
Ja
Drama
Frankrig  /  Fransk

Laetitia Casta Léa Delmas
Georges Corraface François Tavernier
Virgile Bayle Laurent d'Argilat
Silvia De Santis Camille Nérac
François Marthouret Pierre Delmas
Jean-Claude Brialy Raphaël Mahl
Nathalie Boutefeu Françoise Delmas
Stéphane Audran Lisa Montpleynet
Pierre-Loup Rajot Fiaux
Jacques Spiesser Adrien Delmas

Instruktør Thierry Binisti
Producer Christian Charret
Forfatter Jean-Loup Dabadie

Baseret på Régine Deforges` bestseller, der alene i Danmark har solgt over 300.000 eksemplarer! Selv i krigens knugende mørke brænder kærlighedens flamme og spreder lys og varme.

Disc 1 - Del 1:
Skønt hagekorset kaster sin truende skygge over Europa, går livet uanfægtet videre på familien Delmas’ vingods i Montillac. Men det eneste, 18-årige Léa Delmas kan tænke på, er Laurent. Siden barn har hun elsket ham dybt, inderligt og betingelsesløst.

Nu hvor hun endelig har samlet mod nok til betro ham sine hede følelser, knuser han hendes unge, uskyldige hjerte. Han er forelsket i Camille, Léa’s bedste veninde. Ulykkelig og med jalousien rasende i kroppen, tramper hun vejene tynde på sin blå cykel.

Da Camille og Laurent flytter til byerne by, overtaler hun en tante i Paris til at lade hende bo der – bare for at være tæt på Laurent. Men så sker det. De tyske panserarmeer vælter ind over Frankrigs grænser, knuser brutalt alt på deres vej og sender millioner på flugt...

Disc 2 - Del 2:
Under flugten fra Paris, ser Léa, Camille og hendes baby døden i øjnene utallige gang, men slipper mirakuløst uskadte tilbage til Montillac. Men glæden over at være hjemme varer kun kort, for tyskerne beslaglægger slottet.

Det er slut med de sorgløse, varme somre og drueplukkernes glade sange. De mørke tider har holdt sit indtog. Men ikke alle bøjer sig for tyskernes herredømme. Léa’s far og bror går med det samme i gang med at organisere den lokale modstandsbevægelse.

Snart involverer Léa sig i det livsfarlige arbejdet. Bliver hun afsløret som kurerer, er hun heldig, hvis hun bliver skudt på stedet. Staklerne, der bliver slæbt med til Gestapos fængsler, lider en frygtelig død i kløerne på sadistiske tortur-bødler.

Disc 3 - Del 3:
Modstandsbevægelsen bliver mere og mere dristig, men prisen er høj. Som hævn for et angreb henretter tyskerne uskyldige gidsler, deriblandt Pierre Dalmas, Léa’s far. Da også Camille bliver arresteret er Léa nu helt alene med Camilles barn.

For at få Camille frigivet må Léa indgå en pagt med Djævlen i skikkelse af forræderen Mathias. I den forbindelse opdager hun, at når hadets flamme brænder stærk nok, er det ikke noget problem at dræbe et andet menneske.

Men i denne allermørkeste time tændes frihedens lys for millioner af undertrykte. Den største armada, verden nogensinde har set, stævner nu ud fra Englands kyst for at rive Europa ud af nazismens kløer...

Detaljer: Tekniske
Serie
Region Regionsfri
UdgivelsesDato 2005
Skærmforhold 1.66:1 Widescreen
Undertekster Dansk
Lydspor Dolby Digital Stereo
Antal Lag Single Side, Single lag
Antal DVD'er 3
Detaljer: Personlige
AnskaffelsesDato 14-11-2005
Bruger visning 1 Voksen
Boks 1
Links IMDB