DVD 2 T. 1 min. IMDB
Tilladt Fra 15 År
Constantine
Warner Home Video (2005)
I samling
#50

Min Vurdering:
8

Set Den!:
Ja
Aktionfilm, Drama, Fantasy, Gyser, Thriller
USA  /  Engelsk

Keanu Reeves John Constantine
Rachel Weisz Angela Dodson/Isabel Dodson
Shia LaBeouf Chas
Djimon Hounsou Midnite
Max Baker Beeman
Pruitt Taylor Vince Father Hennessy
Gavin Rossdale Balthazar
Tilda Swinton Gabriel
Peter Stormare Satan
Jesse Ramirez Scavenger

Instruktør Francis Lawrence
Producer Akiva Goldsman; Benjamin Melniker
Forfatter Jamie Delano; Garth Ennis

John Constantine er ikke en hr. hvem-som-helst. Han er i virkeligheden allerede død, men han har fået en chance til på Jorden. Den har han brugt til at kæderyge og redde sig selv en seriøs gang lungekræft. Nå ja, og så dræber han dæmoner og den slags, hvis de forsøger at trænge ind i denne verden. I modsætning til almindelige mennesker kan han nemlig se disse væsner, en lille bivirkning af hans tur til den "anden side".
Af samme grund venter der John Constantine en helt speciel plads i helvede, når han skal forlade denne jord... igen. Og rygterne vil vide, at djævlen i egen høje person godt kunne finde på selv at hente Constantines sjæl, når den tid kommer. Men lige nu er der anderledes presserende problemer på dagsordenen for John Constantine. En ung politikvinde, Angela Dobson, henvender sig til ham for at få hjælp. Hendes tvillingesøster har netop begået selvmord, men Angela er overbevist om, at der er noget galt. Hun mener ikke, at søsteren kunne finde på at slå sig selv ihjel, for den slags ryger man direkte i helvede for, og Angelas søster var stærkt troende katolik.
Constantine påtager sig opgaven, noget tvivlende, men snart går det op for ham, at der er noget om snakken. Samtidig begynder han at se ændringer i dæmonernes opførsel. Noget er under opsejling. En kamp imellem himmel og helvede. En kamp, hvor både Constantine og Angela kommer til at spille en vigtig rolle.

Detaljer: Tekniske
Serie
Region Regionsfri
UdgivelsesDato 2005
Skærmforhold 2.40:1 (16:9) Widescreen
Undertekster Dansk
Lydspor Dolby Digital 5.1
Antal Lag Single Side, Single lag
Antal DVD'er 1
Detaljer: Personlige
AnskaffelsesDato 20-11-2005
Bruger visning 1 Voksen
Boks 1
Links IMDB

Notater
Det er ikke til at slippe uden om, at Constantine er en rigtig fuldblods Hollywood-produktion, med hvad dertil hører af special f/x, kæmpe actionscener og smarte replikker. Men det er også okay, for selve historien bevæger sig ud, hvor Hollywood-mainstream normalt ikke er at finde. Engle og dæmoner, okkulte ritualer, en tur til helvedes forgård og en hovedperson, der allerede står med den ene fod i graven - det er ikke just noget, Hollywood normalt tør give sig i kast med. Men blandingen af den dystre okkulte stemning og masser af penge fungerer rigtig godt og burde fyre godt op under dem, som f.eks. også kunne lide Hellboy.

Keanu Reeves spiller hovedrollen som John Constantine. Det kan godt være, at han aldrig kommer til at vinde nogle Oscars, men han er altså ikke så talentløs, som onde tunger vil gøre ham til. Han er som skabt til en rolle som denne her, der iøvrigt ikke ligger langt fra hans hidtil største hit: Matrix-trilogien. Som den tørre, nærmest opgivende Constantine, der egentlig kun hænger fat i livet af ren bitterhed, får Reeves lov til at spille på alle sine styrker og glide let hen over sine svagheder. Og så er han bare SÅ kølig, når han fyrer de obligatoriske one-liners af! "The name is Constantine, John Constantine, asshole!" som han siger til dæmonerne, når han sender dem hinsides.

Tillad mig så lige til sidst at kommentere, hvor helt vildt lækker, Constantine ser ud. Det skyldes instruktøren Francis Lawrence, for selv om dette er hans første spillefilm, så har han lavet musikvideoer i adskillige år. Her skal nævnes Cry Me a River med Justin Timberlake og The Call med Backstreet Boys. Jeg nævner lige netop disse to videoer, fordi de begge oser af filmisk talent. Den visuelle overdådighed, som en 3 minutters musikvideo kan byde på, formår Lawrence at strække ud til spillefilmslængde. Filmen bevæger sig i to verdener: Den dystre hverdag, hvor de stemningsfulde billeder er holdt i grå, brune og grønne toner, men så er der også scenerne, der foregår i helvede, en rødglødende losseplads, hvor varmebølgerne får billedet til at sitre konstant. Det er bare så lækkert at se på!
Constantine er en overfladisk film, det indrømmer jeg gerne, men hvem kan stå for en film, der tager de kristne idéer om himmel og helvede og gør dem til baggrund for en actionfilm?