DVD 2 T. 55 min. IMDB
Tilladt Fra 15 År
Godfather Part I,The
Paramount Pictures (1972)
I samling
#116

Min Vurdering:
8

Set Den!:
Ja
Krimi, Drama
USA  /  Engelsk

Marlon Brando Don Vito Corleone
Al Pacino Michael Corleone
James Caan Santino 'Sonny' Corleone
Richard S. Castellano Pete Clemenza (as Richard Castellano)
Robert Duvall Tom Hagen
Sterling Hayden Capt. Mark McCluskey
John Marley Jack Woltz
Richard Conte Emilio Barzini
Al Lettieri Virgil Sollozzo
Diane Keaton Kay Adams

Instruktør Francis Ford Coppola
Forfatter Mario Puzo

Don Vito Corleone er overhovedet for mafia familie i New York. Han løber i problemer da en gangster, med opbakning fra en anden mafia familie, beder om hans støtte til at sælge narko i hele byen. Vito hader narko og siger nej til gangsteren. Kort tid efter bliver der udført et forsøg på at dræbe ham... forsøget mislykkedes. Vitos søn Michael ville ikke have noget med mafiaen at gøre, men bliver alligevel trukket ind og ender til sidst helt i top i mafiaen.

Detaljer: Tekniske
Serie
Region Regionsfri
UdgivelsesDato 2005
Skærmforhold 1.78:1 Widescreen
Undertekster Dansk
Lydspor Dolby Digital Stereo
Antal Lag Single Side, Dobbelt Lag
Antal DVD'er 1
Detaljer: Personlige
AnskaffelsesDato 25-11-2005
Bruger visning 1 Voksen
Boks 1
Links IMDB

Notater
En af de mest berømte åbningsscener og en demonstration af, hvor meget man kan sige med billeder. Vi har ikke engang set Don Corleones ansigt, men allerede ved vi, hvem han er. Han er manden, der kan skaffer dig en drink med en håndbevægelse, og tage dit liv lige så nemt.
Filmens indflydelse er ubeskrivelig. Alt og alle har på et eller andet tidspunkt stjålet fra The Godfather (ovenikøbet Coppola selv). Den mesterfuldt klippede montage af drabene på "the heads of the five families", den voldsomme nedskydning at Sonny Corleone ved toldboden, hestehovedet i sengen. Vi husker mest de voldsomme ting fra The Godfather og glemmer tit det vigtigste: Hver en rolle er perfekt besat. Hver en replik falder som den skal. Og hver en kameravinkel er optimal. Det er ikke for ingenting at The Godfather er øverst på listen over IMDb brugernes favoritter. Amerikanerne kan ikke lave film? Hvad snakker du om?! Amerikanerne ER film! Og The Godfather er en af de allerbedste!