DVD 2 T. 18 min. IMDB
Tilladt Fra 11 År
Matrix Reloaded,The
Warner Home Video (2003)
I samling
#188

Min Vurdering:
8

Set Den!:
Ja
Aktionfilm, Sci-Fi, Thriller
USA  /  Engelsk

Ray Anthony Power Station Guard
Christine Anu Kali
Andy Arness Police #2
Alima Ashton-Sheibu Link's Niece
Helmut Bakaitis The Architect
Steve Bastoni Soren
Don Battee Vector (as Don Batte)
Monica Bellucci Persephone
Daniel Bernhardt Agent Johnson
Valerie Berry Priestess

Instruktør Andy Wachowski; Larry Wachowski
Producer Joel Silver
Forfatter Andy Wachowski; Larry Wachowski

What is the Matrix...?
Ikke siden Star Wars har en enkelt film væltet op og ned på filmindustrien på samme måde som Matrix gjorde det i 1999.

Historien:

Hvis du netop er vågnet op efter 10 års koma, eller har fået syn og hørelse igen efter en eksperimental operation, så lad os lige tage historien helt fra start.
I den første Matrix fik vi etableret hvordan jorden ligger i ruiner efter en altødelæggende kamp mellem mennesker og maskiner, som vi i øvrigt tabte. Den verden vi kender i dag er blot en computersimulering. I virkeligheden ligger det meste af menneskeheden i koma med et kabel i nakken, mens de onde maskiner bruger os som energikilder. Computersimuleringen, kaldet The Matrix, har til formål at få os alle sammen til at tro at vi lever et helt normalt liv.
Men der er håb. En lille gruppe mennesker er brudt ud af Matrixen og kæmper en desperat kamp mod maskinerne. Heriblandt finder vi den karismatiske Morpheus (Laurence Fishburne), der er overbevist om at han - i vores hovedperson Neo (Keanu Reeves) - har fundet manden der vil frelse menneskeheden, den udvalgte.
Noget tvivlende hopper Neo med på ideen, og det viser sig hurtigt at han besidder helt specielle evner. I den første film får han skovlen under maskinerne, fordi han pludselig er istand til at bevæge sig gennem den computer simulerede verden, uden at følge de regner der er sat op for den. Han finder også kærligheden i form a pigen Trinity (Carrie-Anne Moss) der er en af Morpheus' følgesvende.
I Matrix Reloaded har Neo for alvor fået styr på sine specielle evner. Men kampen mod maskinerne er langtfra overstået. Tværtimod. Det går nemlig op for vores helte at maskinerne er begyndt at grave i jorden, for at nå ned til menneskehedens sidste by, Zion. Den ligger mange kilometer under jordens overflade, og her skjuler de sidste frie mennesker sig.
Men maskinerne graver hurtigt og om blot få timer vil de nå ned til byen. Når det sker, så vil de slå alt og alle ihjel og så vil menneskeheden have tabt kampen...
Hvis han virkelig skal nå at redde hele verden, så har Neo travlt. Spørgsmålet er så bare om han rent faktisk skal det?

Matrix Reloadet hænger sammen med den næste Matrix Revolutions der kommer i biografen til November. De 2 film fungere som een lang historie, der altså foregår på en dags tid hvor menneskehedens afgørende kamp mod maskinerne vil udspille sig.

Detaljer: Tekniske
Serie
Region Regionsfri
UdgivelsesDato 2005
Skærmforhold 2.40:1 (16:9) Widescreen
Undertekster Dansk
Lydspor Dolby Digital 5.1
Antal Lag Single Side, Single lag
Antal DVD'er 1
Detaljer: Personlige
AnskaffelsesDato 26-11-2005
Bruger visning 1 Voksen
Boks 1
Links IMDB