DVD 2 T. 56 min.
Tilladt Fra 15 År
Den Sorte Snog #3 - Black Adder
BBC Home Video (2005)
I samling
#441

Min Vurdering:
8

Set Den!:
Ja
England  /  Engelsk

Rowan Atkinson
Robinson, Tony
Hugh Laurie

England 1760-1815.

Familien Blackadders lykke er vendt ganske gevaldigt efter Regency-peri-odens komme. Edmund Blackadder, hushovmester for prinsregenten, slingrer fra ulykke til katastrofe uden at få megen konstruktiv hjælp fra sin imbecile lord og herre - eller Baldrick, som vi med fordel kan forbigå i tavshed.

Dish and Dishonesty:

Blackadder påtager sig at redde sin herre fra at gå bankerot. Desværre går hans forsøg på at blande sig i den demokratiske proces ikke som planlagt, da Baldrick ved et uheld får en plads i Overhuset.

Ink and Incapability:

Da prins "dum som en hvalomelet" George får en henvendelse fra professor Samuel Johnson, som ønsker en velgører til sin nye ordbog, er Blackadder ikke imponeret. Men da Johnsons entusiasme for en roman af en vis "Gertrude Perkins" kommer for dagen, forandres den kongelige hushovmesters attitude.

Nob and Nobility:

Mens frankofilien og den Røde Pimpernel oversvømmer England efter den franske revolution, virker Blackadders dybe mishag over for alt, der er gælisk, temmelig malplaceret. Men lokkemad i form af pekuniære fordele kan gøre sære ting ved folks principper. I mellemtiden har prinsregenten forfærdeligt svært ved at få sine bukser på.

Sense and Senility:

Da der ligger anarkister på lur overalt, foreslår Blackadder, at hans herre skal holde en tale, der viser sympati for proletariatet, og han hyrer to skuespillere, der skal hjælpe prins George med at træne sin stemme.

Amy and Amiability:

Armoden lusker omkring i korridorerne på det kongelige palads, og den eneste løsning er et ægteskab, der er økonomisk fordelagtigt for prinsregenten. Uheldigvis giver planen bagslag, så Blackadder bliver tvunget ud i et liv som landevejsrøver med Baldricksom sin trofaste ganger.

Duel and Duality:

Efter en hed nats udsvævelser med hertugen af Wellingtons to niecer bliver prinsregenten udfordret til en duel af den stornæsede general. Under et øjebliks ophævelse til delvist sammenhængende tankegang lægger Baldrick en plan.

Detaljer: Tekniske
Region Regionsfri
Skærmforhold 1.33 (4:3)
Undertekster Dansk
Lydspor Dolby Digital Stereo
Antal Lag Single Side, Single lag
Antal DVD'er 1
Detaljer: Personlige
AnskaffelsesDato 06-03-2006
Bruger visning 1 Voksen